Türk sinemasının kült komedileri arasında gösterilen Köyden İndim Şehire, yıllar sonra devam filmiyle geri dönmeye hazırlanıyor. Arzu Film ile Poll Films arasında yapılan anlaşma kapsamında geliştirilen projede, Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Halit Akçatepe’nin hayat verdiği Saffet, Himmet, Hayret ve Gayret karakterlerinin çocukları başrolü üstlenecek.
Yeni proje, Arzu Film kataloğundaki klasik yapımların yeniden uyarlanmasını öngören işbirliğinin ilk adımı olarak hayata geçirilecek. Anlaşma, şirketin kurucusu Ertem Eğilmez’in oğlu Ferdi Eğilmez ile Poll Films’in sahibi Polat Yağcı arasında imzalandı.
1974 yılında gösterime giren Köyden İndim Şehire, Ertem Eğilmez yönetmenliğinde çekilmiş ve Salak Milyoner filminin devamı olarak sinemaseverlerle buluşmuştu. Yapımda, köylerinde buldukları defineyi paraya çevirmek için Ankara’ya giden dört kardeşin yaşadığı olaylar konu ediliyordu.
Yeni filmde ise hikâye, Saffet, Himmet, Hayret ve Gayret’in çocukları üzerinden sürdürülecek. Böylece anlatının yeni nesil karakterlerle günümüze taşınması planlanıyor.
Köyden İndim Şehire Mirası Yeni Kuşağa Taşınıyor
İlk filmin şehir bölümleri Ankara’nın Ulus, Kızılay, Ankara Garı ve Ankara Resim ve Heykel Müzesi çevresinde çekilirken, köy sahneleri Akyurt ilçesine bağlı Güzelhisar Mahallesi’nde gerçekleştirilmişti. Aradan geçen yıllara rağmen yapım, televizyon gösterimleriyle izleyiciyle buluşmayı sürdürüyor.
Devam filminin oyuncu kadrosu, yönetmeni ve vizyon tarihi henüz açıklanmadı. Yapıma ilişkin yeni ayrıntıların önümüzdeki dönemde paylaşılması bekleniyor.
Proje, Arzu Film’in klasik yapımlarını günümüz izleyicisiyle yeniden buluşturmayı amaçlayan uyarlama sürecinin ilk halkasını oluşturuyor.
İlginizi Çekebilir: Hasbro’nun Yıllardır Aradığı Büyük Geri Dönüş için İlk Hikâye Detayları Ortaya Çıktı
Sizce bir devam filmine ihtiyaç var mıydı? Fikirlerinizi yorumlarda veya Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni haberler için bizleri Google News ve WhatsApp üzerinden takip edebilirsiniz.
Kaynak: Birsen Altuntaş
Bu yazı Yeşilçam’ın Unutulmaz Dört Kardeşi Yıllar Sonra Yeni Nesille Beyaz Perdeye Dönüyor ilk olarak şu sitede yayımlanmıştır: Kayıp Rıhtım. Yazının kaynağı bu sitedir.
Kaynak: kayiprihtim