Anime tarihinin en etkili yapımları arasında gösterilen Neon Genesis Evangelion, yaklaşık 30 yıl sonra yepyeni bir anime macerasıyla ekranlara dönmeye hazırlanıyor. Anime Expo 2026’da İngilizce tanıtım fragmanı paylaşılan yeni Evangelion dizisinin senaryosunu NieR ve Drakengard serilerinin yaratıcısı Yoko Taro üstleniyor.
İlk kez 2026 yılının başlarında duyurulan yeni Evangelion projesi için tanıtım fragmanı Anime Expo 2026 kapsamında düzenlenen CloverWorks panelinde izleyicilerle buluştu. Daha önce yalnızca Japonca olarak paylaşılan tanıtım videosu, bu kez İngilizce versiyonuyla uluslararası izleyicilere sunuldu.
Henüz hikâyeye ilişkin ayrıntılar paylaşılmış değil. Yapımın yayın tarihi de açıklanmadı. Buna karşın İngilizce fragmanın yayımlanması, serinin küresel ölçekte eş zamanlı tanıtımına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Evangelion Yapım Ekibinde Dikkat Çeken İsimler Yer Alıyor
Yeni Evangelion dizisinin yönetmen koltuğunu, daha önce Mob Psycho 100, Chainsaw Man – The Movie: Reze Arc ve Weathering with You gibi yapımlarda animatör olarak görev alan Tōko Yatabe ile Evangelion film serisindeki çalışmalarıyla tanınan Kazuya Tsurumaki paylaşıyor.
Serinin senaryosu Yoko Taro tarafından kaleme alınırken, müzikler uzun yıllardır NieR serisinde birlikte çalıştığı besteci Keiichi Okabe tarafından hazırlanıyor. Animasyon üretimini ise CloverWorks ile, Evangelion filmlerinin son üç bölümünü de hayata geçiren Studio Khara ortaklaşa üstleniyor.
Yeni Seri Hakkında Pek Çok Soru Yanıtsız
Yeni Evangelion dizisinin hikâyesinin mevcut evreni nasıl ele alacağı henüz açıklanmadı. Yapımın bir yeniden çevrim mi, alternatif bir anlatı mı yoksa tamamen yeni karakterler ve olay örgüsüyle ilerleyen bağımsız bir proje mi olacağı belirsizliğini koruyor.
Özellikle Evangelion: 3.0+1.0 Thrice Upon a Time filminin ardından serinin hikâyesinin tamamlandığını düşünen izleyiciler için bu yeni proje çeşitli soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.
Yoko Taro İçin Özel Bir Proje
Yeni diziyi dikkat çekici kılan unsurlardan biri de projenin başındaki isim. Yoko Taro geçmişte verdiği röportajlarda Neon Genesis Evangelion’ın kendi yaratıcı kariyeri üzerindeki etkisini açıkça dile getirmişti.
Geçen yıl Square Enix ile yaptığı bir söyleşide NieR serisine ilham veren yapımın ne olduğu sorulduğunda, “Kesinlikle Evangelion. Aslında yaptığım her işte Evangelion’ın etkisi var,” ifadelerini kullanmıştı.
Henüz yayın tarihi açıklanmayan yeni Evangelion dizisinin geliştirme süreci devam ediyor. Yapımın ne zaman izleyiciyle buluşacağı bilinmese de, mevcut bilgiler doğrultusunda prömiyerin 2027 yılı sonundan önce gerçekleşmesi beklenmiyor.
İlginizi Çekebilir: 30 Yılı Deviren Anime Efsanesinin Unutulmayan Açılış Şarkısı Tarihe Geçti
Evangelion Tanıtım Fragmanı | İZLE
(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)
Yeni Evangelion dizisinden beklentilerinizi yorumlarda veya Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News ve WhatsApp üzerinden takip edebilirsiniz.
Kaynak: Comic Book
Bu yazı Anime Tarihinin En Etkili Bilimkurgularından Biri 30 Yıl Sonra Yepyeni Bir Seriyle Geri Dönüyor ilk olarak şu sitede yayımlanmıştır: Kayıp Rıhtım. Yazının kaynağı bu sitedir.
Kaynak: kayiprihtim