Gurbetçi oyuncuların milli takıma kazandırılması süreciyle ilgili çarpıcı bir itirafta bulunan Hamit Altıntop, Stefan Kuntz döneminde temas kurdukları Deniz Undav’ın Türkiye’yi reddettiğini açıkladı: Farklı hedefleri olduğunu bize ilk görüşmesinde, ilk cümlelerinde belirtti.
Türkiye Milli Takımı eski sorumlusu Hamit Altıntop, sessizliğini bozarak Türk futbolunun yapısı, son turnuva süreci ve gurbetçi oyuncular hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Altıntop, özellikle Almanya Milli Takımı’nı seçen Deniz Undav süreciyle ilgili ilk kez bir itirafta bulundu.
Yurt dışındaki gurbetçi oyuncuların milli takıma kazandırılması süreci hakkında konuşan Hamit Altıntop, Deniz Undav ile Stefan Kuntz döneminde bizzat temas kurduklarını açıkladı. Altıntop, sürecin perde arkasını şu sözlerle aktardı:
- Deniz Undav’la Kuntz döneminde temas halindeydim ama farklı düşündüğünü, farklı hedefleri olduğunu, ona inandığını ve o doğrultuda ilerlemek istediğini bize ilk görüşmesinde, ilk cümlelerinde belirtti. Buna da saygı duymak gerek. Olaya çok ciddi yaklaştık; Deniz Gül’ü, Can Uzun’u, Aral’ı kazandırdığımız gibi Deniz için de uğraştık. O konuda vicdanımız çok rahat.
Altıntop, gurbetçi havuzunda şu an milli takıma kazandırılabilecek 4-5 tane çok ciddi aday daha olduğunu da sözlerine ekledi.
Katılınan son büyük turnuvada takımda zihinsel bir eksiklik hissettiğini belirten Altıntop, takım oyunundan bireysel oyuna geçiş eğiliminin ve egoların başarıyı engellediğini vurguladı. Deneyimli futbol adamı, “Kadroda olsaydınız neyi değiştirirdiniz?” sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi:
- Geçen bir arkadaşıma, ‘Dünya Kupası yarı finali, finali oynama ihtimalini bilseydin şu elindeki telefonu 45 gün kapatır mıydın?’ diye sordum. ‘Kapatırdım’ dedi. Belki oyuncuların telefonlarını kapattırırdım.
Gelecekte Türk futbolunda yeniden sorumluluk alabileceğini belirten Hamit Altıntop, “Federasyon başkanlığı hedefiniz var mı?” sorusuna net bir kapıyı kapattı:
- Bu şartlarda hayır. Saygı ve sevgi gördüğünüzde olabilir ama kendimi kabul ettirme gibi bir derdim yok.
- Montella’yı kısa sürede Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası gördüğü için çok başarılı buluyorum. Sorun o değil. Hakan Çalhanoğlu’nun da hataları olmuştur ama sevdiğimiz için eleştiriler bazen ağır olabiliyor.
- Tek başınıza bir şey başaramazsınız. 4 milyon nüfuslu Hırvatistan, doğru yapıyla son 20 yıldır her turnuvaya katılıyor. Onları örnek almalı, kavga ve polemikleri azaltıp içerik odaklı olmalıyız.
- Fas’ın tutkusu ve birlikteliği bana büyük keyif veriyor. Fransa öndeki muhteşem dörtlüsüyle turnuvanın favorisi. Gençlerden ise Michael Olise, Lamine Yamal ve Saibari dikkat çekiciydi.
Kaynak: Fotospor