Trabzonspor’un Aral Şimşir ile anlaşmasının ardından devreye giren Galatasaray, yönetim düzeyindeki sıcak temasların ardından geri adım attı. Geçen sezon Haga transferiyle patlak veren krizin tekrarlanmaması için Zeyyat Kafkas ve Abdullah Kavukcu arasında yapılan görüşme, iki dev arasında yeni bir kaosun önüne geçti.
Trabzonspor ile Galatasaray arasında transfer piyasasında yaşanabilecek olası bir kriz, yönetim düzeyinde yapılan hızlı görüşmelerle büyümeden engellendi.
Bordo-mavili kulübün, Midtjylland forması giyen Aral Şimşir ile anlaşma sağlamasının ardından Galatasaray da Danimarka kulübüyle iletişime geçti. Sarı-kırmızılıların bu hamlesi üzerine Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas ile Galatasaraylı yönetici Abdullah Kavukcu arasında kritik bir telefon trafiği gerçekleşti. Yapılan yapıcı görüşmenin ardından Galatasaray, oyuncuya olan ilgisinden vazgeçtiğini belirterek süreçten çekildi.
İki kulüp arasında sağlanan bu hızlı uzlaşmanın arka planında, geçtiğimiz sezon yaşanan gerilimlerin tekrar etmemesi kararlılığı yatıyor.
Geçen sezon Uğurcan Çakır transferi sürecinde gerilen ilişkiler, devre arasında adeta kopma noktasına gelmişti. Trabzonspor’un her konuda el sıkıştığı Renato Nhaga transferini devre arasında Galatasaray’ın bitirmesi, iki camia arasında ipleri germişti. Bu hamlenin ardından ligin ikinci yarısında Trabzon’da oynanan maçın ardından iki kulüp arasında ciddi bir yönetimsel kriz patlak vermişti.
Geçmişte yaşanan bu tecrübe nedeniyle iki kulübün kurmayları bu kez erken aksiyon aldı. Gerçekleşen Kafkas-Kavukcu zirvesi, Türk futbolunda iki dev kulüp arasında yeni bir transfer kaosunun doğmasını tamamen engellemiş oldu.
Kaynak: Fotospor